Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsbih

Zrinjski kažnjen s 13.500 KM

zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

Željezničar je kažnjen s 3.500 KM zbog ponašanja navijača na gostujućoj utakmici sa Igmanom

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 23. maja razmatrala je disciplinske prijave i izrekla kazne klubovima.

Najgore je prošao Zrinjski, koji je kažnjen sa ukupno 13.500 KM zbog prekršaja na prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Borca. Zrinjski je kažnjen i zbog dešavanja na utakmicama 31. i 32. kola Premijer lige BiH protiv GOŠK-a, odnosno Tuzla Cityja.

Plemići su zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama protiv GOŠK-a u Gabeli i Tuzla Cityja u Mostaru kažnjeni sa 5.000KM. Kazna za ponašanje navijača na utakmici sa Borcem iznosi 8.500KM i tiče se upotrebe pirotehničkih sredstava, ali i rasizma i drugih oblika diskriminacije.

FK Borac je zbog ponašanja navijača na istoj utakmici (upotreba pirotehničkih sredstava) kažnjen sa 2.000 KM, a isti iznos će morati uplatiti i za prekršaje navijača na utakmici 32. kola Premijer lige BiH protiv Igmana. 

Finansijske kazne drugim bh. klubovima uglavnom se odnose na iste prekršaje, pa će tako FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehnike na utakmicama 31. i 32. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde i Posušja u kasu Nogometnog saveza BiH uplatiti ukupno 4.500 KM, a Željezničar 3.500 KM zbog ponašanja navijača na gostujućoj utakmici sa Igmanom (31. kolo). 

FK Velež je iz istih razloga kažnjen sa 2.000 KM (utakmica 32. kola sa GOŠK-om), te sa još 1.000 KM zbog slabe organizacije utakmice 8. kola Elitne lige BiH U-15 odigrane 12. maja 2024. godine protiv Zrinjskog na pomoćnom terenu stadiona Rođeni u Mostaru.