Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O navodima revizora

Hadžiametović iz NiP-a tvrdi: Nanić (SDA) je donio sporno rješenje

Foto: Vlada KS/CIN
Enver Hadžiahmetović (lijevo) i Husein Nanić (desno)

Revizori: Uposlenik angažovan na poziciji za koje je potrebna srednja stručna sprema radio na poslovima za koje je potreban fakultet

Direktor Agencije za policijsku podršku BiH Enver Hadžiahmetović (NiP) reagirao je na tekst objavljen na Fokusu koji se bazira na nalazima državnih revizora o određenim neregularnostima u ovoj agenciji.

U tekstu su navodi kako su revizori utvrdili da je Agencija, tokom godine, za jednog zaposlenika koji je u stalnom radnom odnosu na poslovima za čije obavljanje je potrebna srednja stručna sprema, donijela rješenje da, pored svojih poslova, bez naknade obavlja poslove državnog službenika radi sticanja iskustva na poslovima visoke stručne spreme. Naime, radi se o zaposleniku koji je za vrijeme rada u Agenciji stekao diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi.

Radi potpunog informisanja javnosti, navodi Hadžiahmetović, potrebno je navesti da je rješenje za navedenog uposlenika donio prethodni rukovodilac ove institucije Husein Nanić (SDA) i to 26. januara 2023. godine.

Također, dodao je Hadžiahmetović, Nanić je ovo rješenje donio iako je bio upoznat sa revizorskim izvještajem za 2021. godinu također problematizirano ovakvo postupanje. Dodao je da je na isti način Nanić potpisao dva ovakva rješenja za dva službenika.