Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropa liga

Zvezda remizirala u Bragi i prošla dalje, nevjerovatan podvig Dinama u Londonu

Dinamo pobijedio West Ham sjajnim golom Oršića i osigurao drugi krug Europske lige
9.12.2021., Olimpijski stadion, London, Engleska - UEFA Europska liga, skupina H, 6. kolo, West Ham - GNK Dinamo. Navijaci Dinama Bad Blue Boysi.

Večeras su odigrane utakmice kompletnog šestog, odnosno posljednjeg kola grupne faze UEFA-ine Evropa lige i poznati su svi učesnici naredne faze tog takmičenja

Odigrane su sve utakmice posljednjeg kola grupne faze UEFA-ine Evropa lige, a među zanimljivijim duelima večernjeg termina bila je pobjeda Dinama u gostima kod West Hama i remi Crvene zvezde u Bragi, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od zanimljivijih mečeva večeras bio je duel grupe “E“ između Lazia i Galatasaraya u Rimu. Završen je bez golova pa je Galatasaray u narednu fazu takmičenja prošao kao prvoplasirani, a Lazio kao drugoplasirani iz grupe. U drugom meču te grupe Olypique Marseille je na domaćem terenu pobijedio ekipu Lokomotiv Moskve rezultatom 1:0 i kao trećeplasirani iz grupe izborio plasman u UEFA-inu Konferencijsku ligu.

Beogradska Crvena zvezda je remijem 1:1 na gostovanju kod Brage izbila na prvo mjesto u grupi “F“, a Braga je kao drugoplasirana prošla dalje. Ludogorets i Midtjylland su odigrali remi bez golova, pa je Midtjylland kao trećeplasirani prešao u Konferencijsku ligu.

Leverkusen je već ranije osigurao prvo mjesto u grupi “G“, a večeras ga je posljednjeplasirani Ferencvaros pobijedio rezultatom 1:0 za častan oproštaj od evropske scene ove sezone. Celtic je u Glasgowu rezultatom 3:2 savladao ekipu Betisa, ali Betis je ranije osigurao drugo mjesto i prolaz u narednu fazu Evropa lige, dok će Celtic igrati u Konferencijskoj ligi.

Najneizvjesnije je večeras bilo na utakmicama grupe “H“ u kojoj je West Ham već osigurao prvo mjesto, a Dinamo, Rapid i Genk su imali podjednake šanse u borbi za drugo mjesto.

Iznenađenje večeri priredila je ekipa Dinama iz Zagreba koja je u Londonu savladala tim West Hama rezultatom 1:0 i kao drugoplasirana iz grupe nastavlja takmičenja u Evropa ligi. I bečki Rapid je u gostima savladao tim Genka rezultatom 1:0 i došao na treće mjesto koje vodi i narednu fazu Konferencijske lige.

U ranijem terminu s početkom u 18.45 sati svoje mečeve su odigrale ekipe u grupama “A““, “B“, “C“ i “D“. Prolaz u narednu fazu takmičenja iz tih grupa izborili su Lyon, Rangers, Monaco, Real Sociedad, Spartak Moskva, Napoli, E. Frankfurt i Olympiacos, dok su prolaz u narednu fazu UEFA-ine Konferencijske lige iz tih grupa izborili Sparta Prag, PSV, Leicester i Fenerbahce.