Prognoza vremena

Narednih dana očekuju se padavine, biće i snijega

snijeg sarajevo – db fokus (3)

Povremeno može padati kiša uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a na planinama snije

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme oblačno. Lokalno u centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg, javlja Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Trebinju, četiri stepena. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen Celzijusa.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a na planinama snijeg. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno može padati slab snijeg ili kiša. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do devet stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Više padavine u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu do četiri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stepen.

U ponedjeljak u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do tri, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stepeni.