Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mundobasket

Amerikanke ubjedljivo savladale BiH: “Razočarani smo, ali ne smijemo klonuti duhom”

1664256706-image-4-900×600

Amerikanke su slavile rezultatom 121:59

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Australiji i zabilježila očekivani poraz od Sjedinjenih Američkih Država, apsolutnog favorita na Mundobasketu.

Amerikanke su slavile rezultatom 121:59.

Najefikasnija u reprezentaciji BiH bila je Nikolina Elez sa 19 poena, Nikolina Knežević je dodala 11, a Jones sedam (uz 10 skokova). Kod SAD se istakla Kelsey Plum (20).

Selektor Goran Lojo se osvrnuo na šampionat i nastup naše selekcije.

– Ovo je naš prvi nastup na velikom Svjetskom prvenstvu, među 12 najboljih selekcija svijeta, čast nam je. Nismo uspjeli ostvariti plasman u drugo kolo što smo priželjkivali, jednu ili dvije pobjede. Sada nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imamo dvije pobjede i na dobrom smo putu da se ponovo kvalifikujemo tamo, rekao je Lojo.

Kapitenka naše reprezentacije Milica Deura bila je vidno razočarana nakon poraza.

– Nije definitivno rezultat kojem smo se nadali i nije igra koju smo željeli pokazati. Dali smo maksimum u ovom momentu i možemo ići ka boljem, a u novembru očekivati novi plasman na SP. Razočarani smo, očekivali smo bolji plasman, ali ne smijemo klonuti duhom. Nastavit ćemo trenirati i raditi i to je ono što mi možemo obećati, rekla je Deura.

Naša ekipa je tako premijerni nastup na Mundobasketu završila se pet poraza i koš razlikom -196.