Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Antetokounmpo predvodio Buckse do plasmana u polufinale istoka

grk

Milwaukee očekuje polufinale protiv Boston Celticsa, koji su također s 4:0 izbacili Indiana Pacerse

Grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo odveo je Milwaukee Buckse u drugi krug playoffa NBA lige, savladavši Detroit Pistonse u seriji prve runde 4:0.

Najbolja ekipa regularnog dijela prvenstva “pomela” je osmoplasiranu ekipu istočne konferencije, a konačni udarac zadali su im sinoć u Detroitu, kada je Milwaukee slavio s uvjerljivih 127:104.

Antetokounmpo je s 41 poena bio najbolji igrač na terenu, a to mu je ujedno bio najbolji učinak u playoffu u karijeri. Bucksi su na taj način prošli u polufinale istoka prvi put nakon 18 godina.

Milwaukee očekuje polufinale protiv Boston Celticsa, koji su također s 4:0 izbacili Indiana Pacerse.

Na zapadu su košarkaši Utah Jazza na svom terenu uspjeli upisati prvu pobjedu protiv Houston Rocketsa (107:91). Houston sada vodi s 3:1 u seriji, a naredni meč igrat će na svom terenu gdje će imati priliku da se plasira u polufinale zapada.

Jazz je s 31 poena, sedam skokova i četiri asistencije predvodio Donovan Mitchell, a Jae Crowder je dodao 23 poena. Efikasan je bio i Ricky Rubio s 18 poena i 11 asistencija. U Houstonu je najefikasniji bio James Harden s 30 poena.

– Rezultati, playoff, 1. krug:
– istok:
Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 104:127
– Milwaukee se plasirao dalje s 4:0 u pobjedama

– zapad:
Utah Jazz – Houston Rockets 107:91
– Houston vodi s 3:1 u pobjedama

nba