Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željko Kovačević

Kako je govorio ubijeni napadač na Krunića: “Ne kažem da sam cvjećka”

Željko Kovačević
Željko Kovačević

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, za njim je potjernicu raspisao i hrvatski Interpol zbog pokušaja ubistva i pljačke

Slaviša Krunić, biznismen iz Banja Luke, direktor preduzeća „Sector Security“ i „Žitoprodukt“ ubijen je sinoć u blizini porodične kuće u naselju Glamočani, u općini Laktaši.

U pucnjavi su ubijeni i jedna od Krunićevih pratilaca, drugi je ranjen, a ubijen je i jedan od napadača.

Kako javlja ATV, ubijeni napadač je Željko Kovačević koji je hapšen 2011. godine u akciji “Strijelac” zbog optužbi za provale i krađe na području Banje Luke.

Policija je tada na njegovom porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena.

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, za njim je potjernicu raspisao i hrvatski Interpol zbog pokušaja ubistva i pljačke.

U intervjuu koji je dao za Nezavisne novine u martu 2014. godine tvrdio je da nije vođa kriminalne grupe koja se bavi provalama i krađama na području Banjaluke, Prijedora i Doboja.

Kovačević je tada izjavio da ne poznaje ni uhapšene boksere koji su “pali” u Trnu kod Laktaša tokom provale u magacin preduzeća “Adista BH”.

“Policija mi sve pakuje i privodi me kada se god dogodi neka pljačka bilo da je u Prijedoru, Banjaluci ili Doboju. Ne kažem da sam cvjećka, bio sam osuđen zbog razbojništva iz 90-tih godina i odležao sam kaznu, ali sa ovim za šta me prozivaju nemam veze”, objasnio je Kovačević.

Ubijeni banjalučki biznismen: “Ja sam Bosanac, treba li da crtam?”