Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beljo: Ovo je zemlja Hrvata, Bošnjaka, Srba i ostalih, volimo je

damir_beljo_zastava

Damir Beljo, najbolji bh. profi bokser i višestruki prvak, dobio je još jedno priznanje za rad i zalaganje. Naime, Sportski savez općine Zavidovići na dodjeli sportskih priznanja za najbolje sportiste i sportske kolektive u 2016, kao i dodjeli priznanja za doprinos sportu, bh. bokseru uručio je plaketu “Ponos nacije”.

– Hvala gospodinu Praštalu iz Evropskog pokreta za BiH, hvala načelniku Zavidovića kao i sportskom savezu i naravno cijelim Zavidovićima. Najviše hvala dragom Bogu na divnoj večeri u kojoj su me ugostili ljudi i dali mi priznanje za proteklu godinu. Hvala puno, a ja ovo priznanje opet dajem ovoj zemlji i svim ljudima koji žive u njoj, da svi prihvate jedni druge, da shvate sami da je ovo zemlja i Hrvata i Bošnjaka i Srba, a naravno i ostalih, te da jednostavno to prihvatimo svi, a ne da nas kojekakvi političari zavađaju radi osobnih interesa. Kad to prihvatimo mi mali i pokušamo svako na svoj način učiniti prvenstveno sebe boljim, a onda i ovu zemlju i naravno da Bog bude ponosan na nas i da blagoslovi ovaj narod i zemlju, poručio je bh. bokser na službenoj Facebook stranici.

Podsjetimo, 11. februara u Njemačkoj Beljo se nakon 11 mjeseci pauze zbog povrede uspješno vratio u ring i pobijedio Rumunja Mihaia Macoveia nokautom u drugoj rundi.