Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH. hokejaši sutra protiv Hong Konga

hokejasi bih

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Istanbulu protiv selekcije Hong Konga odigrati prvu utakmicu svjetskog prvenstva 3. divizije.

Golman reprezentacije BiH Dino Pašović očekuje bolje rezultate selekcije BiH nego prošle godine, te naglašava da su uvjeti u Istanbulu na vrhunskom nivou.

– Momci su poželjeli led, jučer smo odradili trening, jedva smo čekali da izađemo na teren. Atmosfera je odlična. Iskreno se nadam da možemo do pobjede na svjetskom prvenstvu. Godinu smo iskusniji, fizički spremniji. Prošle godine smo najlošiju utakmicu igrali s Hong Kongom. Mislim da je dobra stvar što prvu utakmicu igramo s njima – ističe Pašović.

Napadač reprezentacije BiH Dado Tokić ističe da su osjećanja pomiješana kada je u pitanju nastup na svjetskom prvenstvu, jer BiH očekuje puno, ali uvjeti u kojima trenira su mnogo lošiji od protivnika.

– Idemo na dvije do tri pobjede. Ima tu mnogo kvalitetnih timova, koji imaju uvjete bolje od naših, ali mi smo došli da napravimo neki rezultat i trudit ćemo se da to ostvarimo. Jučer smo prvi put izašli na led nakon mjesec dana treniranja na suhom. Očekujemo mnogo od utakmice s Hong Kongom. Mnogo smo spremniji nego prošle godine i idemo na pobjedu – rekao je Tokić.

Raspored utakmica reprezentacije BiH na SP-u Treće divizije u Istanbulu:

Bosna i Hercegovina – Hong Kong (31. marta, 16.30 sati)
Bosna i Hercegovina – Gruzija (1. aprila, 16.30)
Bosna i Hercegovina – Turska (3. aprila, 16.30)
Bosna i Hercegovina – Južna Afrika (4. aprila, 20.00)
Bosna i Hercegovina – Luksemburg (5. aprila, 20.00)