Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmica u Grazu

Bh. rukometaši igraju protiv Austrije za plasman na EP

Igramo odlučujuću utakmicu, vrlo tešku, protiv Austrije koja i sama traži šansu da se pobjedom plasira na Evropsko prvenstvo

Samo još jedna utakmica dijeli rukometnu reprezentaciju BiH od eventualnog plasmana na prvenstvo Evrope, a danas je će izabranici Ivice Obrvana snage odmjeriti sa domaćom Autrijom.

Utakmica Austrija-BiH igra se u Grazu s početkom u 17:50 sati, uz direktan prijenos na BHT1.

Austrijance smo nedavno savadali u Bugojnu, a ovaj put je za bh. rukometaše dovoljan i remi za sigurno mjesto na takmičenju u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine.

“Igramo odlučujuću utakmicu, vrlo tešku, protiv Austrije koja i sama traži šansu da se pobjedom plasira na Evropsko prvenstvo. Malo smo i umorni, od iscrpljujuće utakmice sa Njemačkom, ali i od puta.Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, eventualno da pobijedimo.

Želimo da osiguramo poziciju broj dva, ali ako ne bude išlo po planu, ostaje opcija broj dva, odnosno plasman kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo obradovati naše navijače – kazao je selektor Obrvan.

Poredak grupe 2: Njemačka 8 bodova, BiH 4, Estonija 2, Austrija 2.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini, te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.