Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. rukometni klubovi u Evropi: Borac ide u Norvešku, Vogošća u Slovačku

EHF Congress
Foto: EHF

Bosanskohercgovački rukometni klubovi Borac m:tel i Vogošća Poljne Hills ovog vikenda počinju nastupe u evropskim kupovima.

Nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu prvaka, rukometaši banjalučkog Borac m:tela nastavljaju takmičenje 2. kolu EHF kup-a. Prvak BiH u prvom susretu u subotu, 10. oktobra, gostuje u norveškom gradu Bekkestua protiv ekipe Haslum. Revanš će se igrati 18. oktobra u “Boriku”.

Rukometaši Vogošće Poljine Hillls u nedjelju, 11. oktobra, u slovačkoj Povazskoj Bystrici protiv istoimenog domaćeg kluba igraju prvi susret 2. kola Challenge kupa.

Revanš utakmica na programu je 17. okotbra u Vogošći.

Bolju ekipu iz dvomeča u 3. kolu očekuje ruski Sankt Peterburg.

Drugi bosanskohercegovački predstavnik u istom takmičenju – zenički Čelik, direktno je uključen u 3. kolo, a igrat će protiv kosovske Prištine. Prvi susret igrat će se 21. ili 22. novembra u Prištini, a revanš 28. ili 29. novembra u Zenici.

U ženskoj konurenciji BiH će u 2. kolu EHF kupa predstavljati ekipe Grude Autoherca i Ilidže.

Prve će nastpiti akutalne bh. prvakinje rukometašice Gruda, koje će oba susreta igrati u islandskom Reykjaviku protiv ekipe Fram (16. i 17. oktobra), dok će Ilidža također oba susreta igrati u gostima protiv portugalske ekipe Alavarium (23. i 24. oktobra).