Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH će se 14. juna upisati u Guinnissovu knjigu rekorda

Biciklizam_trka_Grand_Prix_1

Bosna i Hercegovina će se 14. juna još jednom upisati u Guinnissovu knjigu rekorda i to za rekord najduže biciklističke linije.

Sarajevo Grand Prix poziva sve rekreativce da se prijave putem službene stranice sarajevograndprix.com te tako osiguraju svoje mjesto i doprinos u obaranju rekorda. Potrebno da učesnici dođu najkasnije do 10 sati ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, kako bi se uradila potrebna dodatna prijava za Guinnissovu knjigu rekorda i podijela majica svim učesnicima. Start je planiran u 11 sati kada će rekreativci krenuti prema biciklističkim stazama a zatim prema gradu.

Bitno je napomenuti da rekreativci moraju voziti jedan za drugim, te da budu pažljivi i slušaju skaute iz BK „Trek team“ i BK „Giro di Sarajevo“.

Nakon obaranja rekorda, svi učesnici u obaranju Guinnissovog rekorda bit će na Vilsonovom šetalištu, između Zemaljskog i Zemaljskog muzeja, gdje će biti smještena „fun zona“, te podijela vrijednih nagrada dok čekamo takmičare koji voze 165km i bore se za vrijednu drugu Sarajevo Grand Prix nagradu.

Ovogodišnji Sarajevo Grand prix održava se uz podršku BH Telecoma i Bingo tržnih centara. A pored Enisa Bešlagića, na Grand Prix vas pozivaju i višetruka prvakinja u biciklizmu Claudia CARCERONI de Carvalho i Gilles Roland bivši ambasador Francuske u BiH.