Bolt se želi vratiti u šampionsku formu

Usain-Bolt-4444

Jamajčanski atletičar Usain Bolt najavio je da će se naredne sedmice takmičiti na državnom atletskom prvenstvu u Kingstonu.

Iako će kao branilac sprinterskih naslova na sto i dvjesto metara sigurno nastupiti na svjetskom prvenstvu u Kini u augustu, Bolt nije zadovoljan svojim rezultatima u posljednje vrijeme, prenose agencije.

Svjetski prvak na 100 i 200 metara s vremenima 9,58 i 19,19 sekundi ponovo želi postizati dobre rezultate, odnosno trčati ispod deset i dvadeset sekundi. Nakon lanskih povreda to mu ove sezone još uvijek nije uspjelo.

Nakon Diamantne lige u New Yorku bio je nezadovoljan, iako je pobijedio u teškim uvjetima. Na 200 metara je pobijedio s vremenom 20,29, što je za njega preskromno. U svom prvom ovosezonskom nastupu na atletskom mitingu u Ostravi 28-godišnjak je bio brži, ali još uvijek nedovoljno s vremenom 20,13 sekundi.

U aprilu je nastupio na egzibicijskoj trci u Rio de Janeiru i pobijedio s još jednim prosječnim rezultatom – 10,12 sekundi. Na olimpijadi u Riu 2016. nastupit će posljednji put u karijeri. Godinu dana poslije se planira povući s atletskih staza.