Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rizvanović je imao zabranu pristupa ženi i djeci zbog nasilja u porodici

graz-tragedija1111

Alen Rizvanović, koji je jučer u Grazu u krvavom pohodu automobilom i nožem ubio troje ljudi i povrijedio 34, imao je povijest nasilja u porodici.

Kao što je poznato, među žrtvama bio je i Adis Dolić (28) iz Velike Kladuše koji je preminuo, dok je njegova supruga Adisa i dalje u komi.

adis-dolic33333

Policija je kazala kako je Rizvanović, koji je inače iz Bihaća ali ima austrijsko državljanstvo, imao zabranu pristupa ženi i djeci zbog nasilja u porodici od prošlog mjeseca.

Kako je kazao mjesni guverner Hermann Schuetzenhoefe, ova “psihički poremećena osoba” je vjerovatno bila izvan sebe jer mu je brak bio na rubu propasti, izvještava Spiegel.

Policija je pretresla kuću 26-godišnjaka, ali ništa značajno nije pronađeno tako da se sa sigurnošću ne može govoriti o motivima. Policija je također izvijestila da je riječ o izoliranom činu, bez političkih ili ekstremističkih motiva.

Austrijska policija danas je pokušala saslušati Rizvanovića, ali to nije bilo moguće jer se on i dalje nalazi u šoku. Policija će ga pokušati ispiti još jednom tokom dana i nadaju se da će ovaj put imati više uspjeha.