Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosnić: Švedskoj je trebalo malo više strpljenja

vedran bosnic345

Selektor košarkaške reprezentacije Švedske Vedran Bosnić čestitao je reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pobjedi.

Dodao je da je njegov tim igrao tri četvrtine dosta dobru košarku te vjeruje kako bi imali šansu za pobjedu da su prvu četvrtinu odigrali malo bolje.

– Otvorili smo prvu četvrtinu dosta slabo, gdje smo dali reprezentaciji BiH da se rastrči i da ode na 13-14 poena razlike. Poslije toga smo stigli, natjerali smo ih na greške, ono što smo htjeli i što smo pripremali. Sveli smo Mirzu Teletovića na 12 poena, sedam iz slobodnih bacanja na bonus u zadnje tri minute – rekao je Bosnić.

Naglasio je da je Švedskoj trebalo još malo strpljenja da pobijede te da ima još jedna utakmica u Štokholmu za koji će se, kako je kazao, pokušati bolje pripremiti.

– Ova utakmica je jako slična onima koje je Bosna i Hercegovina igrala u pripremnom razdoblju i koje smo mi pratili i gledali. BiH igra mnogo različito kada je Mirza tu i kada nije. Ništa tu posebnog novog nije bilo. Mi smo se mnogo više fokusirali na nas, kako ćemo mi da igramo – zaključio je.

Reprezentacija BiH je u Skenderiji pobijedila Švedsku sa 74:71 i došla do prve pobjede u kvalifikacijama. Košarkaši BiH u narednom meču dočekuju Rusiju 10. septembra, dok gostuju Švedskoj četiri dana kasnije.