Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

historijski uspjeh

Bravo! Rukometni Zmajevi idu na Evropsko prvenstvo

terzaaa (1)

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton

Rukometna reprezentacija u Češkoj je danas ostvarila historijski plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

BiH je slavila protiv domaćina s 24:23 i osigurala nastup na smotri najbolji evropskih rukometnih selekcija.

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo, ali i tvrdo. Vrijedi istaći da nijedna ekipa nije imala dva i više golova prednosti.

Tokom prvog poluvremena smjenjivale su se u vodstvu obje ekipe. Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela susreta Perić je pogodio i tako donio vodstvo našem timu od 10:11, i tim rezultatom završeno je poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton.

Ponovo je viđena ista slika kao u prvom dijelu, igralo se gol za gol, a u 53. minuti Česi su došli do dva gola prednosti, 21:19.

Nakon toga Zmajevi su napravili sjajnu seriju od 3:0, te tako došli u prednost od 22:21. Minutu prije kraja pri rezultatu 23:23 imali smo igrača manje, ali i napad. Karačić je postigao sjajan pogodak za vodstvo i, ispostavilo se, zlata vrijednu pobjedu našeg tima od 24:23.

Najefikasniji u redovima BiH bio je Nikola Prce sa 10 postignutih pogodaka, dok je sa druge strane Leoš Petrovsky postigao sedam pogodaka.

 

View this post on Instagram

 

Idemo na europskooooooo????????????

A post shared by Nikola Prce (@nikola_prce) on

U nedjelju 16. juna, između ostalih, u okviru šestog kola druge faze kvalifikacija za EVropsko prvenstvo u rukometu 2020. koje će se odigrati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, odigrani su susreti između Crne Gore i Ukrajine (27:21), Češke i Bosne i Hercegovine (23:24), Hrvatske i Belgije (28:19), Islanda i Turske (32:22), Njemačke i Kosova (28:17), Sjeverne Makedonije i Grčke (27:23), Slovenije i Estonije (32:28) te Srbije i Švicarske (32:31).

Poredak u grupi “5”: Češka 8 bodova, Bjelorusija 8, BiH 8, Finska 0.