BiH

mna proslavi u beogradu

Lukač: Saradnja policije RS i Srbije doprinosi stabilnosti u regionu

16/06/2019

On je objasnio da je, što se tiče policije RS, saradnja na prvom mjestu i to sa policijom Srbije, a onda i sa nekim drugim policijama u regionu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras u Beogradu da policije RS i Srbije tradicionalno imaju veoma dobru saradnju, što doprinosi stabilnosti u čitavom regionu.

Lukač je napomenuo da policije RS i Srbije na dnevnom nivou razmjenjuju podatke što doprinosi stabilnosti cijelog regiona, ali i mnogo boljem radu obje policije.

On je objasnio da je, što se tiče policije RS, saradnja na prvom mjestu i to sa policijom Srbije, a onda i sa nekim drugim policijama u regionu, naročito kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminaliteta i terorizma.

“Znamo da kriminalci nemaju granica i da ih ništa ne sprečava da rade, ali policija isto tako mora da radi da bi ostvarila dobru saradnju i da bi mogli da stignemo sve te kriminalce i da ih zatvorimo”, rekao je Lukač novinarima uoči početka centralne proslave Dana MUP-a i Dana policije Srbije.

On je napomenuo da je policija Srbije jedna od najvećih policijskih struktura u regionu i jedna od najbolje organizovanih i obučenih policija.

“Svakako je nama kao policiji RS veoma bitno da imamo tu saradnju na ovako visokom nivou kao što imamo danas”, rekao je Lukač.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.