Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

golman razočaran

Burić nakon Njemačke: Ko nas je kleo, nije besposlen sjedio

buric b

Pored povrijeđenih i zaraženih igrača, u drugom poluvremenu se povrijedio i Ivan Karačić, jedan od najboljih igrača Zmajeva

Sjajni bosanskohercegovački rukometni golman Benjamin Burić oglasio se nakon poraza Zmajeva u Njemačkoj.

Bh. reprezentativci, potpuno desetkovani, poraženi su na gostovanju Njemačkoj rezultatom 21:25 u meču u kojem su pružili sjajan otpor.

Pored povrijeđenih i zaraženih igrača, u drugom poluvremenu se povrijedio i Ivan Karačić, jedan od najboljih igrača Zmajeva. I, kako sada stvari stoje na njega selektor Bilal Šuman neće moći računati protiv Austrije, u meču koji igramo za tri dana u Bugojnu.

Na to se osvrnuo i Benjamin Burić nakon meča.

“Je li moguće da na sve pehove, koji su nas zadesili, doživimo još jedan i da nam se Karačić povrijedi? Ko nas je kleo, nije besposlen sjedio. Dali smo sve od sebe, borili se, bacali na glavu, branili se, napadali, ali jednostavno se nije moglo bolje od poraza.”

“Ponosan sam na ove momke, ponosan na sve i koji su bili na terenu i sve one koji se kući bore protiv virusa! Ozdravite nam što prije. Svi zajedno smo porodica, svi zajedno smo Bosna i Hercegovina, prkosna! Idemo još hrabrije u nedjelju”, poručio je Burić poslije meča preko društvenih mreža.

Osim sa Njemačkom i Austrijom, rukometaši BiH za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj, u grupi ”2” takmičit će se i sa Estonijom.

Na EURO 2022 plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane.