Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aba liga

Čampara nakon trojke o kojoj priča cijeli Balkan: “Pamtit ću ovo cijelu karijeru”

campara1

Sve je do tog šuta bilo u znaku Roka Ukića koji se nakon 16 godina vratio u svoj matični klub i odmah je odigrao fantastičnu utakmicu s 20 poena i tri asistencije

Košarkaši Splita su odradili fantastičan posao pobjedom nad Budućnosti kod kuće, a dugo će se još pričati o trici za pobjedu našeg Sanija Čampare.

Mladi bek splitske ekipe je uhvatio skok u napadu, a onda je pospremio tricu nakon dodavanja Roka Ukića koji je odradio “drugi debi” u žutom dresu.

“Lijep je osjećaj biti junak, ali najljepši je što smo pobijedili jer smo bili u krizi. Dok je lopta išla prema košu mislio sam hoće li ući ili udariti u prvi obruč. Hvala Bogu ušla je. Dosta utakmica smo ove sezone izgubili po dva-tri razlike, sada nam se to vratilo. Veliki šut i velika pobjeda. Pamtit ću ovo cijelu karijeru. Ovo je bila prva utakmica Roka u Splitu, vidjelo se odmah da s njim imamo vjetar u leđa. To njegovo iskustvo, kako vodi ekipu sigurno će nam pomoći”, kazao je Čampara.

Sve je do tog šuta bilo u znaku Roka Ukića koji se nakon 16 godina vratio u svoj matični klub i odmah je odigrao fantastičnu utakmicu s 20 poena i tri asistencije, uključujući i tricu za 75:75 te asistenciju za Čamparin šut za pobjedu.

“Nevjerovatna utakmica. Bez obzira na to koliko iskustva imam nisam ni ja odigrao puno ovakvih utakmica. Bila je to kombinacija dobrih vibracija i malo sreće. Zasluženo smo pobijedili jer smo u većem dijelu utakmice bili bolja momčad. Čampara je bio u nemogućoj poziciji, pogodio je nevjerovatan šut, ali to se događa samo kada vjeruješ”, poručio je Ukić za službene klupske stranice.