Davidović: Zajednička podrška organizaciji EYOF-a 2019. godine

jasmina davidovic kvesic marjan

Ministrica porodice, omladine i sporta u RS-u Jasmina Davidović razgovarala je danas s predsjednikom Olimpijskog komiteta BiH Marijanom Kvesićem, potpredsjednikom Sinišom Kisićem i generalnim sekretarom Saidom Faizlagićem o organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) čiji će domaćini biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. godine.

Davidović je ukazala na značaj EYOF-a 2019., te naglasila da je neophodno zajedničko učešće i podrška u organizaciji s ciljem uspješne realizacije ovog projekta koji je, nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. najznačajnija sportska manifestacija, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Navela je i da je ovo jako dobar primjer za promociju infrastrukturnih kapaciteta Jahorine, Bjelašnice i Igmana, kao i olimpijskog duha i saradnje.

Na sastanku je razgovarano o aktivnosima i pripremama za učešće sportista na predstojećim olimpijskim igrama koje će biti održane u Riju u augustu 2016. godine.

Istaknuta je i obostarana spremnost za nastavak saradnje u okviru nadležnih aktivnosti u cilju poboljšanja slike cjelokupnog sportskog sistema.