Počele pripreme

Davor Kadić novi trener rukometaša Slobode

rukomet_sloboda_tuzla_pres (1)

Kadić je rekao da mu je čast i ponos biti trener ekipe kao što je Sloboda. U početku će biti trener – igrač

Davor Kadić novi je trener rukometaša tuzlanske Slobode, saopćeno je danas na konferenciji za novinare tog kluba.

Kadić će na klupi naslijediti Nedžada Mašića, koji je ekipu vodio 12 utakmica i ostvario je sedam pobjeda, od kojih dvije u Kupu BiH, jedan remi i četiri poraza.

Iako su bolje rezultate od Slobode u ovom periodu imala samo četiri premijerligaša, uprava kluba se odlučila za raskid saradnje s Mašićem.

– Nismo zadovoljni njegovim radom, a posebno kada je riječ o uvođenju u trenažni proces i u ekipu igrača iz omladinskog pogona. Najmanje deset puta smo ga opominjali na tu obavezu, a on se oglušio. Nestalo je komunikacije s upravom, čak je otežana i u svlačionici. Normalno, mi finansiramo ekipu i imamo pravo tražiti bolja rješenja – izjavio je dopredsjednik kluba Damir Bećirović.

Kadić je rekao da mu je čast i ponos biti trener ekipe kao što je Sloboda. U početku će biti trener – igrač dok uprava na njegovoj poziciji, lijevog krila, ne nađe adekvatnu zamjenu.

– Drago mi je što ću igračku karijeru završiti u klubu u kojem je počela. Pokušat ću u radu s ekipom uvesti neke nove metodike, da igramo moderan rukomet, a od igrača ću tražiti mnogo ozbiljniji pristup treninzima i utakmicama – rekao je novi trener.

Direktor kluba, Mirza Bulić, rekao je da su raskinuli ugovor i sa Daliborom Manjićem, a novi trener će sagledati potrebe i reći na kojim pozicijama u ekipi će trebati pojačanja.

– Naši ciljevi ostaju isti, a to je što bolji plasman ekipe u prvenstvu i plasman na final-four Kupa BiH, te da preko tog takmičenja pokušamo ući u Evropu. Također, imamo sjajnu generaciju mladih igrača, oni su naša budućnost i moramo ih uvoditi u prvu ekipu – kazao je Bulić.

U stručnom štabu, osim Kadića, radit će Nedim Đug, s golmanima Damir Cipurković, te fizioterapeut Mirza Ovčina.

Novi kapiten ekipe je Emir Suhonjić koji je, ujedno, pridodat kao stručna podrška treneru u Školi rukometa, Edinu Mujiću.

Trener Kadić je još napomenuo da će se treninzi u pripremnom periodu odvijati na izletištu Ilinčica, te u dvorani Mejdan. Dogovorena su četiri kontrolna susreta: 15. januara u Vinkovcima protiv Spačve, 18. januara u Tuzli protiv Gračanice, Osijek će gostovati u Mejdanu 25. januara, a posljednja provjera bit će 28. januara u gostima s Gračanicom.