Ostali sportovi

Craig Tiley

Direktor Australian Opena ne sumnja u održavanje turnira

04/02/2021

Nakon što su organizatori zaustavili pripremne turnire i poslali igrače na samoizolaciju i testiranje, direktor Australian Opena Craig Tiley rekao je danas na konferenciji za novinare da "ne namjerava odgoditi turnir"

Direktor Australian Opena Craig Tiley ne sumnja u održavanje prvog teniskog Grand Slam turnira sezone, nakon što su organizatori zaustavili pripremne turnire i započeli masovna testiranja, zbog pozitivnog testa na covid-19 jednog od radnika u hotelu u kojem borave teniseri.

Čak 507 tenisera i zvaničnika u Melbourneu moralo je ići na samoizolaciju i testirati se na covid-19 nakon što je otkriven pozitivan slučaj u karantenskom balonu za turnir s zaposlenikom hotela.

Premijer Australije Daniel Andrews odmah je rekao da ne očekuje da će ovo utjecati na početak Australian Opena, koji bi trebao početi u ponedjeljak.

Nakon što su organizatori zaustavili pripremne turnire i poslali igrače na samoizolaciju i testiranje, direktor Australian Opena Craig Tiley rekao je danas na konferenciji za novinare da “ne namjerava odgoditi turnir”.

– Uvjereni smo da će Australian Open ići prema planu – naglasio je Tiley.

Dodao je da su testiranja svih uključenih započela u 9 sati po lokalnom vremenu i žele ih završiti do popodneva.

– Ne sumnjam da će svi rezultati biti negativni – optimističan je Tiley.

Dodao je da će 50 zaposlenih u hotelu biti tretirano jer su bili u kontaktu sa zaraženim, zbog čega će nakon provedenog ispitivanja morati biti u 14-dnevnoj karantini, bez obzira na rezultat.

Organizatori su otkazali sve današnje mečeve na šest pripremnih turnira, uključujući i ATP kup, ali Tiley vjeruje da će se oni vratiti po rasporedu u petak, kada će biti poznati svi rezultati testiranja.

Grk Stefanos Cicipas i Švicarac Stan Wawrinka su među igračima koji su morali u izolaciju, dok najveća imena, uključujući Amerikanku Serenu Williams, Srbina Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala, nisu među njima, jer su prošli obavezni karantin u Adelaidi.

Organizatori turnira očekuju između 25 i 30 hiljada gledalaca dnevno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.