Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Melbourne

Đoković nakon dolaska u Australiju: Prevrnuo mi se želudac

novak djokovic
Foto: Screenshot/ YouTube

On brani lanjsku titulu, a nakon što je došao u Melbourne, prisjetio se teških trenutaka na istom mjestu prije dvije godine

Novak Đoković je favorit za osvajanje Australian Opena, koji će se igrati u Melbourneu od 14. do 28. januara.

On brani lanjsku titulu, a nakon što je došao u Melbourne, prisjetio se teških trenutaka na istom mjestu prije dvije godine. Naime, tada mu je zabranjeno učešće na turniru jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa, nakon čega je deportiran. Bio je smješten u imigracijskom hotelu kojeg se posebno sjeća.

“Nisam bio tamo ovaj put. Kada sam se vraćao u Melbourne, došao sam na terminal gdje sam bio prije dvije godine. Vidio sam cijelu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracijski dio. Čak sam i prepoznao čovjeka koji je bio tu. Bio je to loš osjećaj, prevrnuo mi se želudac. Nisam još išao do tog hotela, razmislit ću.”

“Nije zbog straha, ali možda odem. Ne znam je li neko još tamo. Čovjek koji je ondje došao s 15 godina ostao je devet godina, ali sada živi u Minnesoti. Osjećam neku povezanost s njim. Razumijem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno proizašlo iz tog svega, onda je to da sam privukao puno medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan.”

Upitan je koga se najviše plaši od rivala na turniru: “Samog sebe. Potom i ostalih najboljih igrača svijeta. Nije tajna da verbalno otkrivam svoje ciljeve i otvoreno govorim da želim osvojiti Grand Slamove. Ništa drugačije nije ni ove godine. Sezona je duga, imamo Olimpijske igre ove godine. Grand Slamovi, Olimpijske igre, to su veliki ciljevi.”

U prvom kolu će igrati protiv 18-godišnjeg Hrvata Dine Prižmića. Prižmić (18) protiv Đokovića (36), osvajača 98 titula iz pojedinačne konkurencije, dosad nije igrao u karijeri. Meč je na rasporedu u nedjelju u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu.