Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šaljivdžija

Đoković nakon meča sjajnom imitacijom nasmijao sve prisutne (VIDEO)

djokovic_3

Srbijanski teniser nastavio je briljirati i poslije meča, gdje je na pres konferenciji nasmijao sve prisutne sjajnom imitacijom jednog novinara

Novak Đoković danas je uvjerljivom igrom savladao Rafaela Nadala i osvojio sedmu titulu Australian opena, čime je postao rekorder ovog turnira.

Srbijanski teniser nastavio je briljirati i poslije meča, gdje je na pres konferenciji nasmijao sve prisutne sjajnom imitacijom jednog novinara koji je njegova postignuća u karijeri nabrojio dosta ravnodušnim tonom.

“Sedam Australian opena, 15 titula Grand slama..”, počeo je nabrajati novinar, a onda ga je Đoković imitirajući njegov glas prekinuo i rekao: “Nije toliko loše”, na šta su svi prisutni prasnuli u smijeh.

Ipak, poznat po svojoj korektnosti, Đoković se izvinuo novinaru i rekao mu da se nije rugao njegovom naglasku, već tome što uvijek hladnokrvno i bez oduševljenja nabraja njegove uspjehe.

Novinar je to shvatio i priključio se smijehu.

Đoković je danas nastupio zaista dominantno, a najbolje to ocrtava podatak da je u tri seta imao svega devet pogrešaka!

Đoković je u polufinalu protiv Pouillea napravio samo pet pogrešaka, a s ovih devet je u zadnja dva meča na Australian Openu u ukupno 48 odigranih gemova napravio samo 14 pogrešaka.