Đoković: Niko me ne tjera da igram ovaj sport

djokovic1

Srbijanski teniser Novak Đoković je izjavio kako ne razmišlja o odustajanju poslije serije poraza na samom početku sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

“Niko me ne tjera da igram ovaj sport. Činim to jer mi se dopada. Dokle god budem imao ljubav za ovaj sport, nastavit ću igrati”, rekao je Đoković.

Podsjetimo, Đoković je danas poražen u drugom kolu Mastersa u Madridu od Kylea Edmunda rezultatom 1:2, po setovima 3:6, 6:2, 3:6.

Za Edmunda je kazao kako je posljednjih godina mnogo napredovao.

“Napredovao je – njegov forhend je očigledno veliko oružje, ali je mnogo napredovao i na bekhendu, posebno po paraleli. Nekoliko izuzetno bitnih poena je osvojio tim udarcem. Odigrao sam dva teška meča, a Kyle je bio bolji igrač u važnim trenucima”, dodao je Đoković.

Madrid je šesti uzastopni turnir na kojem Đoković nije uspio da dođe do četvrtfinala. Osvajač 12 Grand Slam titula bori se sa lošom formom nakon što se vratio tenisu poslije povrede lakta.

Đoković je izgubio i u trećem kolu turnira u Monte Carlu, u drugom kolu Barcelone, Miamija i Indian Wellsa, te u osmini finala Australian Opena.