melbourne

Đoković se prvi put oglasio iz Australije

Australijsko ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je navode da Novaka Đokovića drže kao “zatvorenika” u hotelu u Melbourne, navodeći da prvi teniser svijeta slobodno može da napusti zemlju ako to želi

Prvi teniser ATP liste Novak Đoković oglasio se prvi put od dolaska u Australiju, iz sobe u hotelu u kojem je trenutno smješten.

“Hvala mojoj porodici, Srbiji i svim dobrim ljudima širom svijeta koji mi šalju podršku. Hvala Bogu dragom na zdravlju. Osjećam podršku i veoma je cijenim“, napisao je Đoković u instagram-storyju na svom profilu, a prethodno je česitao Božić.

“Mir Božji, Hristos se rodi. Srećan Božić, neka vas Božja ljubav okrepi i ispuni“.

Odluka o tome hoće li Novak Đoković morati da napusti Australiju očekuje se u nedjelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu, kada će federalni sud odlučiti o njegovoj žalbi.

Australijsko ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je navode da Novaka Đokovića drže kao “zatvorenika” u hotelu u Melbourne, navodeći da prvi teniser svijeta slobodno može da napusti zemlju ako to želi.

Karen Andrews, australijska ministarka unutrašnjih poslova rekla je u petak, 7. januara da granični službenici provjeravaju slučajeve ostalih tenisera koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze vakcinacije kao i Đoković.

Odbacila je optužbe Đokovićeve porodice da ga “australijska vlada drži u zarobljeništvu”.

Deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao učestvovsati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australijska viza jer nije imao dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Đokovićevi advokati vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, ako bude potvrđena, za 33-godišnjeg srbijanskog tenisera znači deportaciju iz Australije.

Australian Open počinje 17. januara, a Đoković je do sada devet puta osvajao taj turnir.