Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roland Garros

Đoković stigao veliki zaostatak, mladi Italijan predao meč u petom setu

PXL_EXP djokovic (1)

U četvrtom setu gledali smo reprizu prethodnog. Italijan je prestao igrati, a na terenu je bio samo Đoković. Đoković je taj set uzeo sa 6:0

U osmini finala Roland Garrosa najbolji teniser svijeta Novak Đoković je nakon velikog preokreta uspio s 3:2 pobijediti 19-godišnjeg debitanta u Parizu Lorenza Musettija (6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0). Kod rezultata 4:0 za Đokovića Musetti je predao meč.

Italijan, inače 76. igrač svijeta, uzeo je prva dva seta neprepoznatljivom Đokoviću i bio je samo jedan set daleko od možda najveće senzacije u tenisu posljednjih godina. Ipak, nije izdržao.

Đoković se do danas nije previše mučio i lagano je izborio osminu finala, dok je Musetti u prethodnom kolu nakon višesatnog meča u pet setova izbacio sunarodnjaka Cecchinata.

U prvom setu je Novak odmah stigao do breaka i poveo 3:1, ali je Italijan već u sljedećem gemu uzvratio i do kraja seta smo gledali tešku borbu za svaki poen. Ušlo se u tie-break, u kojem je Musetti uspio slaviti sa 9:7.

U drugom setu slična priča, samo u njemu je Musetti od početka dominirao i davao ritam. Đoković nije nikako mogao uhvatiti svoju igru i morao je spašavati nekoliko set-lopti. Ipak je nekako došao do 13. igre, a u njoj nije imao šanse. U tie-breaku je Musetti slavio sa 7:2.

U trećem setu, kad više nije imao prilike za popravni, Đoković je napokon zaigrao u skladu sa svojim renomeom. Bilo je uvjerljivih 6:1 za Srbina.

U četvrtom setu gledali smo reprizu prethodnog. Italijan je prestao igrati, a na terenu je bio samo Đoković. Đoković je taj set uzeo sa 6:0.

Peti set bio je samo odrađivanje posla. Đoković je nastavio gdje je stao i sav bijes zbog prva dva seta ispucao je na italijanskom tinejdžeru. Kod rezultata 4:0 za Đokovića Musetti je predao meč.