Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dunović obećao pomoć reprezentaciji BiH u futsalu za osobe s dijabetesom

dunovic

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović ugostio je danas predstavnike reprezentacije BiH u futsalu za osobe s dijabetesom.

Čestitao im je na izuzetnim rezultatima koje su postigli u proteklih godinu dana, te iskazao žaljenje što je izostala neophodna podrška za njihov izuzetan i naporan rad.

– Ne da je samo neophodno reprezentaciji omogućiti ravnopravan finansijski status u oblasti sporta, nego je neophodno odati veliko priznanje ljudima koji, i pored bolesti, postižu nevjerovatne rezultate predstavljajući našu zemlju. Smatram da smo kao društvo odgovorni za ovaj propust, i apeliram na sve institucije koje su u mogućnosti da finansijski podrže rad i opstanak reprezentacije BiH u futsalu za osobe sa dijabetesom – naveo je Dunović.

Određena finansijska sredstva podrške za aktivnosti reprezentacije bit će izdvojena i iz budžeta Kabineta potpredsjednika FBiH, no istakao je da neće biti konačno rješenje njihovog problema ukoliko i druge instituacije ne pruže odgovarajuću pomoć i podršku.

Tim menadžer reprezentacije Saša Vitković, zamjenik kapitena Neir Šahbaz i golman Miran Gvozdić zahvalili su Dunoviću na prijemu, te prezentirali dosadašnji rad i rezultate.

Naime, oni su debitovali prošle godine i već ove godine bili domaćini prevenstva DiaEuro, jednog od najvećih događaja o dijabetesu u Europi. Prvenstvo u futsalu dio je manifestacije DiaEuro, projekta krovne organizacije za dijabetes Evrope (IDF Europe), koja je održana u Sarajevu i Istočnom Sarajevu pod sloganom ”Sport i dijabetes mogu zajedno”.

Reprezentativci BiH su na tom prvenstvu postali prvaci Evrope u konkurenciji 16 reprezentacija svijeta, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.