Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije Karoline za naslov na WTA turniru u Eastbourneu

wozniacki1

Najobolja češka i danska tenisačica, Karolina Pliškova i Caroline Woniacki, borit će se u subotu za naslov pobjednice WTA turnira u Eastbourneu, posljednjem testu na travnatoj podlozi uoči nastupa na Wimbledonu.

Pliškova je ulaskom u finale ponovila prošlogodišnji rezultat u Eastbourneu, kad je u meču za naslov poražena od Slovakinje Cibulkove. Do svog drugog finala na ovom turniru Čehinja je stigla bez borbe, jer je najbolja britanska tenisačica Johanna Konta bila prisiljena predati meč, zbog ozljede skočnog zgloba, koja joj se dogodila u završnici četvrtfinalnog dvoboja s Angelique Kerber.

Wozniacki je do svog 46. finala u karijeri, a četvrtog u ovoj sezoni, stigla pobijedivši Britanku Heather Watson sa 6-2, 3-6, 7-5. Wozniacki je ove godine bila u finalu turnira u Dohi, Dubaiju i Miamiju, ali na svoj 26. naslov čeka od listopada prošle godine i trijumfa u Hong Kongu.

Karolina Pliškova u svojoj kolekciji ima osam WTA naslova, a ovo će joj biti 19. finale u karijeri. Čehinja je protiv Wozniacki igrala pet puta i samo jednom ju pobijedila, ove godine u finalu turnira u Dohi, gdje je osvojila svoj posljednji pobjednički trofej.

WTA Eastbourne – polufinale

Karolina Pliškova (Češ/3) – Johanna Konta (VB/5) bez borbe

Caroline Wozniacki (Dan/6) – Heather Watson (VB) 6-2, 3-6, 7-5