Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džanan Musa iz Kaunasa: Čudno je kad ste prvak Evrope

musa dzanan

“Nevjerovatno, ja još nisam shvatio da sam pobijedio. To vam mora biti jasno, jer kad ste prvak Evrope to je malo čudno, pogotovo kada ste iz Bosne i Hercegovine i još nismo ničeg svjesni. I ja bih sve pozvao da dođemo da tu historijsku pobjedu i historijski naslov proslavimo zajedno u osam sati ispred Vječne vatre”, poručio je Džanan Musa najbolji košarkaš Eurobasketa za igrače do 16 godina u izjavi za radio Antena Sarajevo.

Njegov otac Rusmir kazao je sljedeće:

“Prije svega, još se utisci od sinoć sliježu. Mi smo bili u delirijumu totalnom”.

Otac heroja iz Kaunasa kazao je kako je porodica uvijek uz Džanana…

“Pratimo njegov razvoj, uz njega smo non-stop. Proživljavamo svaki njegov trenutak. Ovo sinoć je bila, pa ja se nadam, ne baš kruna onoga što on radi. Mi zaista, malo je reći ponosni roditelji, i danas hodamo više nego uzdignute glave. Jedva čekamo da ga vidimo”, kazao je Musin otac i dodao:

“Ubičajena roditeljska, nek je on nama živ i zdrav. Naravno, svim momcima koji su bili sa njim iskrene čestitke, ovo je nešto zaista nevjerovatno. Vjerovatno nismo ni svjesni onoga što su oni napravili.”

Podsjećamo, zaltni dječaci stižu večeras u Sarajevo, u 19:30 kada bi trebai sletjeti na sarajevski aerodrom, a potom će produžiti pred Vječnu vatru gdje se sprema šampionski doček.