Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Protiv Raonića ne očekujem ništa, želim da uživam

dzumhur

Damir Džumhur još jednom je oduševio sve u Bosni i Hercegovini, ali i u svijetu, nakon što uspio da se vrati u meč poslije izgubljenog prvog seta. Kao i protiv Mayera, te protiv Nadala, okrenuo je i meč protiv odličnog Kazahstanca Mikhaila Kukushkina.

Slavio je Džumhur sa 2:1 i plasirao se u osminu finala ATP turnira Masters serije u Miamiju, vrijednog sedam miliona dolara

– Težak meč i psihički i fizički, to sam znao ali sam bio spreman na to. Kukushkin igra potpuno različit tenis, od onoga kojeg igra Nadal i ta njegova igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ipak, uspio sam u drugom da pronađem igru, a bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih ga dobio, rekao je Džumhur, te dodao:

– Ima vrlo čudnu igru, ali čim sam se navikao na njegove udarce bilo je lakše igrati. Mentalno sam bio opet čvrst i ponovo sam uspio da nakon gubitka prvog seta, dobijem druga dva, što mi je nekada nedostajalo. Sada je i to na svom mjestu i puno mi je lakše igrati.

U sljedećem kolu najbolji bh. teniser igra protiv Miloša Raonića.

– Protiv Raonića ne očekujem ništa posebno. Želim da uživam u ovom trenutku i ovom turniru. Ovo je bio najbitniji turnir ove godine a iskreno nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam obezbijedio Roland Garros i Wimbledon i puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone, zaključio je Džumhur.