nikola jokić

Evo kako se odmara najbogatiji sportista iz Srbije u istoriji

jokic (1)

Odmor nakon iznimno iscrpljujuće NBA sezone provodi u destinaciji koja nipošto nije glamurozna ili mondena: rodnom Somboru

Nikola Jokić je prije sedmicu dana postao MVP NBA lige. Njegov idući ugovor bit će najveći u istoriji košarke.

Srpski centar je 2018. godine s Denverom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 147 miliona dolara, a njegov sljedeći ugovor bit će najveći ikad, jer osvajanjem MVP nagrade dobiva mogućnost potpisati super max ugovor. ESPN-ov Bobby Marks objavio je da bi Jokić od 2023. do 2028. trebao zaraditi ukupno 241 milion dolara.

Usprkos tome što je superzvijezda i superbogataš, daleko veći nego sunarodnjak Novak Đoković, najbogatiji teniser u istoriji, sa 150 miliona dolara zarada od turnira, Jokić je po ko zna koji put dokazao da je “antizvijezda”.

Odmor nakon iznimno iscrpljujuće NBA sezone provodi u destinaciji koja nipošto nije glamurozna ili mondena: rodnom Somboru. Jokić se k tome opušta u prašini vojvođanskog grada, jer kamere RTS-a su velikog zaljubljenika u konje uhvatile kako na samoborskom hipodromu vozi svog konja jednosjedom.

Jokić je jučer jako rastužio Srbiju objavom da neće igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Selektor Igor Kokoškov na to je najavio da će razgovarati s Jokićem kako bi ga nagovorio da zaigra za Srbiju u Tokiju, ako osigura odlazak na OI. Zna gdje ga treba potražiti.