Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropski prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović potpisao ugovor s HIFA-om

Sanjin Pehlivanovic – hifa7
FOTO: D. Begović

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović potpisao je danas četverogodišnji ugovor s domaćom naftnom kompanjom HIFA Petrol u prostorijama Bilijar kluba Predator u Sarajevu.

Pehlivanović, koji ima 15 godina, četverostruki je evropski prvak i osvajač bronzane medalje sa svjetskog juniorskog prvenstva u Kini.

Njegov otac i trener Senad Pehlivanović kao i menedžer Ramiz Turulja zahvalili su HIFA kompaniji i medijima na podršci koji pružaju ovom mladom talentu.

Pehlivanovićev trener je istakao da se nada da će i druge domaće kompanije slijediti ovaj primjer i pomagati mladim talentima.

Konferenciji za medije su prisustvovali i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te dogradonačelnik glavnog grada BiH Abdulah Skaka.

Skaka je naveo da je današnje okupljanje dokaz da je potrebno pozitivnih priča.

– Ovo je pokazatelj da kada želimo nešto, to i možemo, zajedničkim snagama i energijom. Grad Sarajevo će nastaviti podržavati naše talentirane sportiste – naglasio je Skaka.

Konaković je pojasnio da, dok je bio zastupnik u Skupštini KS, prepoznao talenat Pehlivanovića.

– Ovo je jedna prelijepa priča, i ovaj mladić treba da bude uzor ne samo zbog rezultata nego i zbog odgoja i načina života. Sve njegove nastupe pratim s puno emocija – poručio je Konaković.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik HIFA Petrola objasnio je zbog čega je ta kompanija odlučila da podrži Pehlivanovića.

– To je momak koji je počeo da trenira nešto što voli i smatra da ga ispunjava. On se u tome dokazao. Ovo ne bih nazvao pomoći, nego podršci, jer je on već momak koji iza sebe ima impresivan uspjeh. Saradnja s njim je počela prije otprilike mjesec dana kada je moj brat Muharem gledao emisiju na televiziji, gdje je gostovao i to je prenio našem ocu Hajrudinu, koji je bez razmišljanja odlučio da podrži ovog momka – poručio je Ahmetlić.