Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

93:85

Francuska nakon produžetka pobijedila Italiju i ušla u polufinale Eurobasketa

itafra

Najefikasniji pojedinac u redovima pobjednika bio je Heurtel sa 20 poena, a pratio ga je Gobert sa 19 poena i 14 skokova, sa druge strane u reprezentaciji Italije Fontecchio i Spissu su imali po 21 poen

Francuska je nakon produžetka uspjela savladati Italiju u odličnom meču sa 93:85 i tako se plasirati u polufinale Eurobasketa.

Francsuka je bolje otvorila prvu četvrtinu pa je na kraju imala prednost od 27:20. Veoma šuterski loša košarka se vidjela u drugoj dionici utakmice, gdje su ukupno postignuta samo 22 poena, po jedanaesta na obje strane (38:31).

Drugo poluvrijeme donosi potpunu dominaciju Italije, koja treći period rješava u svoju korist 18:31 (56:62). Pokušala je Francuska da se vrati u ovaj meč u zadnjem periodu i u tome je uspjela kada je Heurtel pogodio za 77:77, što je utakmicu odvlo u produžetak.

Momentum je apsolutno bio na strani Francuza u dodatnih pet minuta i bez većih su problema to i iskoristili i slavili sa konačnih 93:85.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobjednika bio je Heurtel sa 20 poena, a pratio ga je Gobert sa 19 poena i 14 skokova, sa druge strane u reprezentaciji Italije Fontecchio i Spissu su imali po 21 poen.