Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gašić: Uz pravu podršku s tribina možemo pobijediti Bosnu Royal

gasic_sloboda_pres

Večerašnju utakmicu u okviru 14. kola Lige 10 košarkaša, između OKK Slobode i Bosne Royal u Tuzli nazivaju bosanskohercegovačkim “el clasicom“.

Sasvim je sigurno da će dvorana Mejdan večeras biti popunjena, baš kao nekada kada se tražila karta više za derbi dva stara rivala.

Lider na tabeli ima omjer 10-2, domaći sastav 7-5 i gostima se “prišiva“ uloga favorita. Međutim, Tuzlaci u ovom prvenstvu još nemaju domaći poraz.

Podsjeća se na prvu sezonu Jadranske lige kada je tadašnja Sloboda Dita oba susreta riješila u svoju korist, a Tuzlake je tada vodio trener Velimir Gašić, koje je ponovo na klupi “crveno-crnih“. No, od tada je prošlo dosta vremena i mnoge stvari su se promijenile.

– Pokušat ćemo da nemetnemo način i ritam igre koji odgovara našem mladom timu. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, mada neće biti nimalo jednostavno. Vjerujem da uz pun Mejdan i uz pravu podršku našim igračima taj cilj nije neostvarljiv – rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

Nakon poraza u prošlom kolu protiv Sparsa, Gašić nije bio zadovoljan angažmanom svojih igrača, pa ih je već naredno jutro izveo na trening u 5,30 sati. Da li ih je “razbudio“ vidjet će se večeras.

Optimist je iskusni Enes Latifagić koji igra sezonu svoje karijere i jedan je od stubova tuzlanske ekipe.

-Mogu reći da smo dobro trenirali za ovu utakmicu. Atmosfera u ekipi je super i nadam se da ćemo svi dati maksimum. Uz podršku naše publike idemo na pobjedu – najavio je Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda – Bosna Royal igra se u velikoj dvorani SC Mejdan od 19,30 sati.