Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Hamilton: Nemoguće je pratiti Red Bull, jednostavno su prebrzi

hamilton

. Oni su jednostavno brži, po krugu oko tri ili četiri desetinke, što je impresivno

Max Verstappen pobijedio je jučer na Velikoj nagradi Štajerske i prednost ispred Lewisa Hamiltona u ukupnom poretku povećao na 18 bodova.

Sjajni Nizozemac slavio je s 35 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Hamiltona i tako produžio Mercedesov niz bez pobjede na četiri utrke, što se toj ekipi nije dogodilo od 2013. godine. Verstappen je startao s pole positiona i vodio je od prvog zavoja do kraja utrke. Treći je bio Valtteri Bottas.

“Bila je to pomalo dosadna utrka. Pokušavao sam zadržati korak za Maxom, ali oni su napravili neka poboljšanja na bolidima i nemoguće ih je pratiti. Ne zamaram se previše svjetskim prvenstvom. Oni su jednostavno brži, po krugu oko tri ili četiri desetinke, što je impresivno. Ja nisam mogao ništa”, rekao je Hamilton i dodao:

Ne znam gdje nalaze tu brzinu i šta su napravili, ali na ravnim dijelovima staze su letjeli. Definitivno su napravili velike korake u posljednjih nekoliko utrka i mi na to nemamo odgovor. Ne sjećam se kad smo mi uveli nešto novo na bolid. Oni su unaprijedili svoj motor i još neke stvari po bolidu i zbog toga su trenutačno ispred nas. Puno je do kraja, ali s ovakvom razlikom u bolidu nemamo previše šanse.”

Sljedeća utrka vozi se 4. jula opet na Red Bullovoj stazi u Zeltwegu, ovaj put na Velikoj nagradi Austrije.