Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukometno sp

Hrvati su ostali u igri: Šarić se povrijedio, ali je Katar slavio

Iako je Katar ostao bez golmana Šarića, sastav koji s klupe predvodi Valero Rivera zaigrao je puno bolje i do poluvremena je prednost smanjena na samo pogodak razlike

Rukometaši Katara su u posljednjem kolu druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu savladali Argentinu rezultatom 26:25.

Rezultat je to koji je trebao Hrvatskoj kako bi ostala u igri za četvrtfinale. Izabranici Line Červara od 20:30 igraju protiv Danske te im je potrebna pobjeda kako bi izborili četvrtfinalni susret protiv Švedske.

Kataru se krajem prvog dijela ozlijedio golman, nekadašnji reprezentativac BiH, Danijel Šarić.

Južnoamerička reprezentacija je do 15. minute imala prednost od šest pogodaka razlike (10:4), otišli su u sljedećem napadu i na plus sedam, ali onda slijedi period u kojem je dominirao Katar.

Iako je Katar ostao bez golmana Šarića, sastav koji s klupe predvodi Valero Rivera zaigrao je puno bolje i do poluvremena je prednost smanjena na samo pogodak razlike.

U drugom dijelu slična priča kao u prvom poluvremenu. Argentina se brzo odvojila na četiri gola razlike (19:15) i selektor Katara Valero Rivera je bio primoran pozvati minutu odmora.

Do kraja utakmice su Katar je napravio veliku seriju. Postigli su 11 golova naspram argentinskih šest, a nosili su ih Kubanci Rafael Capote i Frankis Marzo. Marzo je susret završio s osam pogodaka, dok je Capote postigao šest pogodaka, isto kao i Madadi koji je realizirao pet sedmeraca za Katar.

Katar još uvijek može proći ako Hrvatska izgubi od Danske. U slučaju da Hrvatska pobijedi, onda ona prolazi. U slučaju remija Hrvatske i Danske Argentina prolazi dalje jer u krugu s Katarom i Hrvatskom ima bolju gol-razliku.