Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EURO 2020

Hrvatska “razbila“ Bjelorusiju

rukometasi hrvatske euro 2020 – 2

Nakon što su odigrali sjajnih 60 minuta slavili su Hrvati s ubjedljivih 31:23 i osigurali plasman u drugi krug takmičenja, u koji će, ako se ne desi neko čudo, prenijeti dva jako važna boda

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Bjelorusije, koje su nadmetanje u grupi “A“ Evropskog prvenstva u Grazu otvorile pobjedama sastale su se u prvom meču drugog kola. Nakon što su odigrali sjajnih 60 minuta, slavili su Hrvati s ubjedljivih 31:23 i osigurali plasman u drugi krug takmičenja, u koji će, ako se ne desi neko čudo, prenijeti dva jako važna boda, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmicu je bolje otvorila Hrvatska koja golovima krila Zlatka Horvata i Davida Mandića te dalekometnim šutevima Domagoja Duvnjaka u osmoj minuti dolazi do plus četiri (5:1). Nakon uvodnih desetak minuta tokom kojih Bjelorusi nisu imali rješenja za fenomenalnu odbranu “kauboja”, uspijevaju doći do daha i u 17. minuti zaostatak smanjiti na svega jedan gol (6:7).

To je primoralo Linu Červara da zovne timeout, nakon čega Luka Stepančić pogotkom prekida sjajnu bjelorusku seriju od 4:0. Hrvatska polako, ali sigurno, ponovo uspijeva doći do svog ritma i u nekoliko navrata povesti s tri razlike. Završnicu prvog dijela Hrvati su odigrali na svom nivou i na odmor otišli s velikih pet golova prednosti (15:10).

Pitanje pobjednika Hrvatska je riješila odmah na otvaranju drugog poluvremena, kada su napravili seriju 3:0 i stigli do nedostižnih 18:10. U 44. minuti imali su “kauboji“ i maksimalnih deset razlike (24:14), a onda je selektor Červar šansu dao igračima iz drugog plana. Bjelorusija je to iskoristila i do kraja ublažila poraz na razumnih osam razlike.

U drugom današnjem duelu drugog kola grupe ”A“ sa početkom u 18.15 sati sastaće se Crna Gora i Srbija.

Poredak grupe ”A”: Hrvatska 4 boda, Bjelorusija 2, Crna Gora 0 (utakmica manje), Srbija 0 (- 1).

– Hrvatska – Bjelorusija (15:10) –

Dvorana Stadthalle u Grazu. Gledalaca: 5.000. Sudije: Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (Francuska). Sedmerci: Hrvatska 3 (0), Bjelorusija 2 (2). Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Bjelorusija 10 minuta.

HRVATSKA: Šego 7 odbrana, Marić 2, Duvnjak 4, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 2, Šarac 2, Karačić 6, Musa, Mamić 1, Cindrić 3, Matanović 1, Mandić 3, Ravnić 1, Šipić 1, Ašanin. Selektor: Lino Červar.

BJELORUSIJA: Matskevich 4 odbrane, Brouka 2, Kulesh 2, Shylovich 1, Pukhouski, Nikulenkau, Shumak, Yurynok 3, Baranau, Lukyanchuk, Padshyvalau 1, Karalek 5, Vailupau 8, Bokhan, Gayduchenko 1, Saldatsenka 6 odbrana. Selektor: Iouri Chevtsov.