Globus

Potjera za počiniocima u toku

Likvidacija u centru Splita: Trojica ubijena, svjedokinja tvrdi, riječ je o obračunu dilera

11/01/2020

Čuli smo rafalne pucnjeve u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bismo za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije, kaže svjedokinja

Troje mrtvih u centru Splita danas popodne. Prvo je upucan motociklist u središtu Splita, u Radmilovićevoj ulici, javio je Dalmatinski portal. Drugi motociklist upucan je 500 metara dalje, na Šperunu. Jedna je osoba u Radmilovićevoj ulici ranjena, no kako smo naknadno doznali, i ranjeni je podlegao ozljedama.

Jedna je ženska osoba nedugo nakon toga došla na mjesto događaja i vikala: “Ubit ću vas sve.”

Policija je potvrdila sve. “Prema prvim informacijama s terena, počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, kažu iz policije.

Svjedoci tvrde da su čuli više hitaca, javlja Index.hr.

Na mjestu događaja je interventna policija.

Motiv zločina je droga?

Svjedokinja koja je bila u blizini mjesta pucnjave sve je ispričala za Index. Rekla je kako su se začuli rafalni pucnjevi dok je sjedila na Matejuški.

“Za desetak minuta je došla hitna pa i policija”, rekla je i dodala kako se priča da je sve povezano s drogom.

Navodno je jedan od ubijenih muškaraca bio diler.

“To se dogodilo oko 15:35. Čuli smo rafalne pucnjeve u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bismo za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije. Mi smo sjedili na Matejuški s morske strane, 50-ak metara od toga. Vjerojatno su ovi koji su pucali nakon toga otišli prema Varošu, unutra među kuće. Izgledalo je kao da su se sukobile dvije bande na motorima”, rekla je svjedokinja.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.