Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bravooooo!

Ismail Barlov je prvak Evrope!

ismali barlov
Ismail Barlov s trenerom Kapom

Trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine istorijski rezultat ostvario je večeras u Madeiri u disciplini 50 metara prsno

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.

Trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine istorijski rezultat ostvario je večeras u Madeiri u disciplini 50 metara prsno.

Do titule šampiona Evrope u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15.

ismali barlov
Ismail Barlov prvak Evrope

“Pazi šta sanjaš možda ti se nekada desi, rečenica je koju često čujemo i ponavljamo na treninzima, a večeras smo svi prvo na to pomislili kada je naš sjajni Ismail Barlov stigao do krova Evrope. Ostvario se san jednog dječaka, jednog tima ljudi, jedne sportske porodice… Teško je na pravi način u ovom trenutku izraziti sav ponos i sreću. Ismail Barlov je na krovu Evrope, ispisao je istoriju bh. sporta i hvala mu za trenutke sreće koje nam je priušti”, poručio je iz Portugala Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Popularni Barla zlatom na Evropskom seniorskom prvenstvu je još jednom potvrdio vrhunsku klasu i kontinuitet rezultata obzirom da je vlasnik i dvije A norme za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

ismali barlov

“Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Hvala mojim roditeljima, prijateljima, nastavnicima, resornim ministarstvima, sponzorima Iscos Emilia-Romagna, Otto per Mille Valdese, Motized, BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Paraolimpijski komitet BiH, a najveću zahvalnost dugujem mojim trenerima i mom Plivačkom klubu SPID. Ostvario sam snove, ali ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi”, poručio je iz Portugala, Ismail Barlov.

Evropsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila, a Ismail Barlov u ponedjeljak će nastupiti i u disciplini 150 mix. Bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 metara delfin.