Ostali sportovi

Američki teniser

Isner neće učestvovati na Australian Openu, ne sviđaju mu se stroga pravila

12/01/2021

Isner, koji se nalazi na 25. mjestu ATP liste, kazao je novinarima da neće učestvovati na Australian Openu koji će se održati od 8. do 21. februara

Američki teniser John Isner odlučio je da ne učestvuje na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru u sezoni, tvrdeći da su ograničenja protiv COVID-19 na turniru previše stroga, prenosi Anadolu Agency (AA).

Isner, koji se nalazi na 25. mjestu ATP liste, kazao je novinarima da neće učestvovati na Australian Openu koji će se održati od 8. do 21. februara.

“Bila je to teška odluka. Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da bi bilo ispravno ne učestvovati na turniru”, rekao je 35-godišnji američki teniser.

Istakao je kako želi provoditi više vremena sa porodicom.

“U ovom periodu karijere, moj glavni prioritet je provoditi vrijeme sa porodicom i putovati s njima. Da sam odlučio učestvovati na ovom turniru na kojem će biti stroga ograničenja, sve to ne bih mogao uraditi s njima”, kazao je Isner.

Teniseri koji će igrati na Australian Openu moraju doći u Melbourne 15 dana prije početka turnira kako bi bili u karantini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.