Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest košarkaša čija je fotografija obišla svijet: Metak me spasio

sebastien bellin

Ranjeni belgijski košarkaš čija fotografija s razorenog aerodroma u Briselu je obišla cijeli svijet, tvrdi da je upucan od strane terorista i da ga je to zapravo spasilo od eksplozije nekoliko sekundi kasnije.

Obitelj Sebastiena Bellina tvrdi da je košarkaš dobio je metak u stražnjicu, zbog čega je pao na tlo i nakon toga preživio eksploziju! Njegova ozljeda zapravo potvrđuju teoriju da su teroristi pucali po ljudima iz kalašnjikova prije nego što su se raznijeli.

Bellinov šogor za Sun je potvrdio priču.

– Ranjen je u stražnjicu, nemam pojma u koju stranu, ali to je definitivno rana od metka. Doktori su to potvrdili – rekao je Matthew Schimmel.

– Seb mi je rekao da je pao na tlo prije eksplozije i da ga je to spasilo od bombe. Da, on je sto posto uvjeren da mu je metak spasio život. Čak mi je rekao i da se sjeća trenutka kad je upucan…

Ipak, eksplozija je bila tako snažna da je odbacila 206 centimetra visokog košarkaša nekoliko metara od mjesta gdje je ležao.

– Koliko sam shvatio, prišao mu je jedan muškarac i odvukao ga na drugu stranu terminala. Tamo je bio na sigurnom. Nažalost, ne sjeća se čovjeka koji mu je pomogao, samo je rekao da je snažan i visok…

Tu priču potvrdio je i Bellinov otac koji živi u Kaliforniji. Kaže da su mu se ‘noge odsjekle’ kada je vidio fotografiju svog sina koji leži u lokvi krvi.

– Strop je padao, a jedan čovjek ga je odvukao skroz na drugi dio aerodroma. Svaka čast tom heroju, vjerovatno mu je spasio život – rekao je Jean Bellin otkrivši koju mu je poruku sin poslao nakon što je preživio napad:

– Tata, nećeš vjerovati šta sam sve vidio…

Na kraju se oglasio i sam košarkaš koji je za Le Capitale opisao što se događalo u trenutku napada…

– Prvo sam dobio metak, a onda me eksplozija odbacila ni sam ne znam koliko metara. Imam 115 kilograma, a poletio sam poput pera. Sam sebi sam govorio ‘moram uspjeti, moram uspjeti…’. Samo sam mislio na svoju kćer. Znate, ona je sjajna teniserka, ne smije ostati bez trenera – rekao je Bellin koji se dobro oporavlja od ozljeda.