Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Đokovića

Ivanišević: Novak kaže “samo dajte, pokazat ću vam ko sam”

djokovic ivanisevic

Već je ispisao u istoriju, a sada može to da uradi na još veći način. Nevjerovatna je osoba, može mnogo da se nauči od njega

Goran Ivanišević, jedan od trenera Novaka Đokovća, kaže da pritisak pozitivno utječe na najboljeg tenisera svijeta.

Đoković se plasirao u četvrtfinale US opena pobjedom nad Jensononom Brooksbyjem a Ivanišević je za zvanični sajt ATP-ja govorio u julu u Newportu, kada je primljen u Kuću slavnih.

„Definitivno će osjećati pritisak, ali on je tip čovjeka koji igra bolje što je više pritiska. Zato i jeste takav šampion, zato je za mene najveći u istoriji. Još prije sedam-osam godina, kada nisam bio ni blizu njegovog tima, rekao sam da je on jedini koji može da osvoji kalendarski Slam“, rekao je Ivanišević i dodao:

„Ima pritisak, svi ga osjećaju. Na Wimbledonu nije odigrao sedam savršenih mečeva, ali je pobijedio. To se ne vidi (pritisak) zato što pobjeđuje. Ne kažem da će sigurno osvojiti titulu u New Yorku, duge su dvije sedmice, sedam mečeva. Ono što me čini sretnim je publika, jer je prošle godine bio najtužniji US Open, sa praznim tribinama. Sada je atmosfera naelektrisana“.

U međuvremenu, Đoković je izgubio na olimpijskom turniru u Tokiju od Zvereva u polufinalu, nije igrao nijedan pripremni turnir, a sada na US Openu ima četiri trijumfa.

„Mnogi ljudi bi pukli, rekli bi: ‘OK; ne znam’. Ali on? On kaže: ‘Samo dajte, pokazat ću ko sam na terenu’. Pogledajte ga, tri Slama u nizu. Već je ispisao u istoriju, a sada može to da uradi na još veći način. Nevjerovatna je osoba, može mnogo da se nauči od njega“.

Ivanišević je poručio da je zahvalan što je dio Novakovog tima i što svemu može da svjedoči iz prve ruke.

„Pitaju me kako je. Čast je, zadovoljstvo je. Ali da li je lako? Nimalo. Veoma je stresno, ali to mi se dopada. Cijeli život je stres, to tjera čovjeka da bude bolji, a kao njegov trener, naučim nešto novo svakog dana“, zaključio je Ivanišević.

U četvrtfinalu US opena, Novak će igrati sa Mateom Beretinijem iz Italije.