Globus

srbijanski predsjednik

Vučić najavio novu tvornicu za proizvodnju kineskoga cjepiva

07/09/2021

On je podsjetio da se prva komponenta ruskoga cjepiva Sputnik V već proizvodi u Srbiji, a da se trenutno radi na tome da se proizvodi i druga komponenta tog cjepiva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će narednih dana biti postavljen kamen temeljac za novu tvornicu koja će u toj zemlji proizvoditi kinesko cjepivo protiv koronavirusa.

On je podsjetio da se prva komponenta ruskoga cjepiva Sputnik V već proizvodi u Srbiji, a da se trenutno radi na tome da se proizvodi i druga komponenta tog cjepiva, prenosi Tanjug.

Vučić je primjetio da je otpor cijepljenju protiv koronavirusa očigledno univerzalni, a ne problem samo jedne zemlje.

Kako su ranije najvljivali srpski mediji, izgradnja tvornice koja će proizvoditi kinesko cjepivo otpočet će 9. septembra i završetak izgradnje je planiran za prvi kvartal 2022. godine. Proizvodni kapacitet tvornice iznosit će 3 miliona doza mjesečno.

Inače, prva serija sirovina za proizvodnju Sinopharm cjepiva protiv virusa covid-19 stigla je u Beograd prije tri dana.

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je tada da će do listopada Hemofarm (farmaceutska kompanija u Srbiji) proizvoditi cjepivo za proces testiranja, te da će se u Srbiji proizvoditi isto cjepivo kao u Kini.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.