Ostali sportovi

kritika komentatorima

Jergović: Hrvati su Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti

16/07/2019

"A naslovne strane hrvatskih novina slave lanjski poraz hrvatske reprezentacije od Francuza, baš onako kako su 1989. Srbi slavili davnašnji poraz na Kosovu."

Poznati hrvatski književnik Miljenko Jergović kritikuje hrvatske sportske komentatore za koje navodi da su navijali za Rogera Federera u meču sa Novakom Đokovićem i ocjenjuje da su Hrvati – Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti.

“Bila je to jedna od onih stvarno velikih utakmica dvojice zaista velikih sportista – pretjerano bi i pogrešno bilo reći suparnika – u kojima skoro da je i svejedno koji će pobijediti. Preveliki su da bi bili poraženi. Ali, jedan je, ipak, pobijedio, i to je lijepo znati”, napisao je Jergović na “Facebooku”.

On, međutim, kritikuje hrvatske televizijske komentatore koji su zdušno navijali za Federera, baš kao da im u suprotnom prijeti otkaz ili kao da im ministar za boračka pitanja stoji nad glavom sa uperenim pištoljem.

“A naslovne strane hrvatskih novina slave lanjski poraz hrvatske reprezentacije od Francuza, baš onako kako su 1989. Srbi slavili davnašnji poraz na Kosovu.”

“O Đokovićevoj pobjedi svi redom pišu kroz priču o zaslugama hrvatskih faktora /Ivanišević…/. Strašno, ponižavajuće, bijedno… Hrvati su karikatura Srba. Hrvati su Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti”, napisao je Jergović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.