Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Još jedna sjajna partija Nurkića i novi double-double, Portland izgubio u zadnjim sekundama

Nurkić je imao novi double-double učinak (šesti zaredom, najduži niz u karijeri) i bio prvo ime Blazersa

Jusuf Nurkić je ponovo bio najbolji igrač Portlanda. Nažalost, njegova dobra partija nije bila dovoljna da Trail Blazersi izbjegnu poraz u tijesnoj završnici.

Domaćin je u Moda Centeru imao i vodstvo od 13 poena razlike protiv Minnesote u prvom poluvremenu (59:46), ali gosti su u drugom dijelu meča istopili razliku te čak poveli sa opipljivom razlikom od 97:106 tri minute prije kraja.

Ipak, trojkom McColluma, Portland uspjeva izjednačiti na 107:107 deset sekundi prije kraja. Uslijedio je zadnji napad Timberwolvesa u kojem Anfernee Simons pravi kardinalnu grešku i blokira Anthonyja Edwardsa dok je lopta bila u silaznoj putanji.

Simons je zatim u zadnjoj sekundi šutirao trojku, ali nije bio precizan te je ostalo 107:109 za goste.

Nurkić je imao novi double-double učinak (šesti zaredom, najduži niz u karijeri) i bio prvo ime Blazersa. Za nešto više od pola sata u igri upisao je 20 poena i 14 skokova, tome pridodao četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Po broju poena pratili su ga Nassir Little (20) i pomenuti tragičar Simons (17). Kod Minnesote je briljirao Anthony Edwards sa čak 40 poena.