Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kobe ušao u legendu: “8” i “24” od jutros u penziji (VIDEO)

U ponedjeljak na poluvremenu utakmice između Los Angeles Lakersa i aktuelnih šampiona Golden State Warriorsa, ceremonijalno su penzionisana dva dresa legende Kobe Bryanta sa brojevima 8 i 24 koje je nosio kroz svoju karijeru u losanđeleskom klubu.

Kobe Bryant je odigrao 20 sezona za Lakerse, po deset sa oba broja na leđima.

Lider je franšize u više kategorija, ima najviše poena – 33,643, najviše odigranih mečeva – 1,346, najveći broj pogođenih trojki – 1,827, i najviše ukradenih lopti – 1,944.

S Lakersima je bio osvajač NBA lige 5 puta, nagrađen je sa dvije titule MVP-a finala NBA, a jednom je bio MVP regularnog dijela sezone. Penzionisao se kao treći najbolji strijelac NBA lige svih vremena iza Karl Malonea i Kareem Abdul-Jabbara, čiji je dres takođe penzionisan u Staples Centeru, dvorani Lakersa.

Ceremonija je započela Kobejevim kratkim filmom “Dear Basketball,” a Bryanta je zatim predstavila legenda Lakersa Magic Johnson.

Kobe je bio pun zahvalnosti prema fanovima i osvrnuo se na one čiji su dresovi penzionisani pored njegovih.


“Hvala svima za večeras, posebno fanovima koji su mi uvijek bili podrška. Ne radi se o mojim dresovima koji su gore večeras, nego o onima prije mene čiji su dresovi bili tu, to je bila velika inspiracija da svoju igru podignem na vrhunski nivo,” rekao je Bryant.

Igrači Golden State Warriorsa zaobišli su svoje rutinsko zagrijavanje na poluvremenu kako bi prisustvovali ceremoniji i odali počast legendi.

Utakmica između Lakersa i Warriorsa bila je dostojna dana posvećenog Bryantu, jer su Warriorsi u uzbudljivom meču tek nakon produžetka savladali domaćine sa 116-114 zahvaljujući najviše Kevinu Durantu, koji je sa 36 poena predvodio šampione, a čak 12 je postigao u odlučujućih 5 minuta meča.