Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memorandum o saradnji GPBiH i Agencije za prevenciju korupcije

memorandum33334

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Hasim Šabotić u utorak su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti prevencije korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije.

Memorandum, koji podrazumijeva saradnju agencija na izradi strateških dokumenata u oblasti borbe protiv korupcije te razmjenu informacija u nadzoru njihovog provođenja, potpisan je u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu.

Memorandum obuhvata i saradnju u razvoju programa i projekata, kao i u oblasti prikupljanja i analize podataka, a jedna od njegovih stavki odnosi se na saradnju s naučnim i nevladnim organizacijama i medijima.

Njime je predviđena koordinacija učešća pripadnika obje agencije u različitim aktivnostima, projektima i obukama, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja dviju agencija, koja se, kako je navedeno, potpisivanjem Memoranduma dodatno unaprjeđuje u cilju još uspješnije prevencije i koordinacije u borbi protiv korupcije.

Direktor Zoran Galić iskazao je spremnost da u skladu s mogućnostima, kapacitetima i nadležnostima Granična policija BiH intenzivno radi na implementaciji svih modaliteta podrške, pomoći i saradnje predviđenih Memorandumom.

Još jednom je istaknuo da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta u radu agencije na državnom nivou, stoji u saopćenju.