Predvođeni Dončićem

Košarkaši Slovenije pobijedili Njemačku u četvrtfinalu OI

doncic slovenija (1)

Najbolji strijelac utakmice bio je Zoran Dragić (27 poena, pet trica)

Slovenija je pobijedila Njemačku rezultatom 94:70 u četvrtfinalu Olimpijskih igara i u prvom nastupu na OI-ju u polufinalu čeka pobjednika utakmice Francuska – Italija.

Prvaci Europe tako su nakon Argentine, Japana i Španije srušili još jednog suparnika, za Dončićevu 17. reprezentativnu pobjedu zaredom. Nijemci nisu imali nikakve šanse i protiv Slovenije su vodili samo 73 sekunde.

Pobjednike je s 20 poena, 11 asistencija i osam skokova vodio Luka Dončić, koji bi sigurno ostvario triple-double da se u završnici nije odmarao.

Najbolji strijelac utakmice bio je Zoran Dragić (27 poena, pet trica), dok je Mike Tobey, prvi skakač turnira, uz 13 poena imao 11 skokova te bio najbolji na meču pod obručima. Dva važna igrača Prepelič i Blažič ovaj put su ubacili samo po devet, ali je prvi pogodio tri trice.

“Činjenica je da Slovenci imaju jednog od najboljih košarkaša svijeta, ali on nije sam. Tu je toliko sjajnih igrača. Posebno me se dojmilo kako svi igraju odbranu”, rekao je njemački selektor Henrik Rödl.

Nadopunio ga je slovenski izbornik Aleksandar Sekulić: “Jako sam ponosan da sam dio ove ekipe. To je posebna skupina momaka. Tu nema ništa ega, samo krvarenje svih za ekipu.”