Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mundobasket

Košarkašima Srbije peto mjesto u Kini, Đorđević više nije selektor

srbija ceska (1)

Prije ovog susreta košarkaši SAD-a u utakmici za sedmo mjesto savladali su Poljsku sa 87:74

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini. U utakmici za plasman Srbija je u Pekingu pobijedila Češku sa 90:81.

Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović sa 31 i Nikola Milutinov sa 16 poena, kod su kod Čeha najefikasniji bili Patrik Auda sa 16 i Martin Peterka sa 14 poena.

Reprezentaciji Srbije to je najslabiji plasman na zadnjih petih velikih takmičenja. Na ovogodišnjem SP u drugoj fazi takmičenja poraženi su od Španije sa 81:69, a u četvrtfinalu od Argentine 97:87.

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, na konferenciji za novinare poslije pobjede nad Češkom (90:81) potvrdio da je gotovo.

“Tačno je što su mediji pisali. Odlazim”, kratko je poručio legendarni košarkaš, kojem je s današnjom utakmicom istekao ugovor koji neće biti produžen.

Đorđević je za pet godina osvojio tri srebra sa Srbijom na SP-u 2014, potom 2016. na Olimpijskim igrama u Riju te 2017. na Evropskom prvenstvu.

Kao njegov nasljednik najviše se spominje Igor Kokoškov, koji je trenutno pomoćni trener u Sacramento Kingsima, a koji je baš 2017. u finalu Evropskog prvenstva sa Slovenijom srušio Đorđevićevu Srbiju (93:85) i ostvario najveći uspjeh u istoriji slovenske košarke.

Prije ovog susreta košarkaši SAD-a u utakmici za sedmo mjesto savladali su Poljsku sa 87:74.

Prvenstvo se završava u nedjelju. Za treće mjesto će igrati Francuska i Australija (od 10 sati), dok se u finalu od 14 sati sastaju Španija i Argentina.